20.2.2017 klo 10:27

Helpoilla vinkeillä säästöjä

Painoala elää kovaa murrosta ja digitaalisuus on yleistymässä kovaa vauhtia. Asiakkaat haluavat pieniä määriä painotuotteita nopealla aikataululla ja kenties personoituna vastaanottajasta riippuen. Painotöitä tilaavat entistä useammin mainostoimistojen lisäksi myös yritysten markkinoinnista vastaavat henkilöt, jotka eivät välttämättä ole ennen asioineet painotalojen kanssa. Tämä pitää ottaa huomioon, sillä asiakaslähtöinen palvelu vaatii myös asiakkaan lähtökohtien ymmärtämistä.

Jokainen painotöitä tilannut tietää, että alan ammattisanasto saattaa olla hämmentävä. Puhutaan muun muassa stanssauksesta, preeglauksesta tai stiftauksesta. Normaalille kuluttajalle nämä sanat eivät tarkoita mitään. Asiakkaan oletetaan liian usein ymmärtävän mitä tarkoittaa painovalmis materiaali tai leikkausvara.

Plusprintissä pyrimmekin yksinkertaistamaan tilausprosessia ja tekemään asioinnista painotalon kanssa mahdollisimman sujuvaa. Emme oleta asiakkaan olevan ammattilainen, vaan autamme myös kokemattomampaa painotöiden tilaajaa, jotta lopputuote olisi juuri sellainen kuin halutaan - tai jopa vielä parempi.

Tuotteiden hintaan vaikuttaa moni tekijä, joista edes kokenut painotöiden tilaaja ei aina ole tietoinen. Siksi pyrimmekin opastamaan asiakasta, jotta tuotteelle saadaan mahdollisimman hyvä hinta-laatusuhde. Hinnan ei pidä aina antaa ratkaista ostopäätöstä, sillä toisinaan esimerkiksi hieman arvokkaampi paperi sopii käyttötarkoitukseen halvempaa paremmin. Ostajan on kuitenkin vaikea havaita tällaisia eroja ja siksi pyrimmekin antamaan asiakkaalle arvokkaita vinkkejä onnistumiseen.Plusprintin vinkit painotöiden tilaajalle:

1. Jos et ole varma - kysy

Aina ennen tilaamista kannattaa kysyä, jos jokin asia askarruttaa. Varmin tapa onnistua painotöiden tilauksessa on kysyä ammattilaiselta ja näin ollen välttää mahdolliset pettymykset esimerkiksi materiaalin valinnassa.

2. Tilaa kerralla hieman enemmän

Tilaatko aina 100 käyntikorttia kerralla? Jos toimenkuvasi ja yhteystietosi eivät jatkuvasti muutu, kannattaa tilata vaikka 300 tai 500 kappaletta kerralla. Näin säästetään pitkässä juoksussa rahaa, sillä hinta ei kasva samassa suhteessa kuin määrä.

3. Jälkikäsittely kannattaa

Jälkikäsittelyt kuten foliointi tai laminointi tuovat tuotteelle ainutlaatuisen ulkonäön. Folioinnilla voidaan esimerkiksi korostaa yrityksen logoa ja laminoinnilla saadaan tuotteesta laadukkaan ja pehmeän tuntuinen. Jos haluat korostaa yrityksesi laadukkuutta, kannattaa myös panostaa painotuotteeseen hieman enemmän. Laminoinnin avulla tuotteesta saadaan myös kulutusta kestävämpi.

4. Keskittämisellä etua

Painoasioissa keskittäminen todella kannattaa. Tuotteet pysyvät aina tasalaatuisina ja hinta on ennalta tiedossa. Näin ollen aikaa vieviä tarjouskierroksia ei tarvitse tehdä ja rahan lisäksi säästetään aikaa. Plusprint tarjoaakin kätevän Web to Print-palvelun asiakkailleen, jonka avulla saat tilattua ennalta suunnitellut painotuotteet muutamassa minuutissa ja valmiit tuotteet toimitetaan haluttuun osoitteeseen.

5. Lähetä tarjouspyyntö hyvissä ajoin

Kun haluat tarjouspyynnön tuotteesta, kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Monet tuotteet saa erittäin lyhyellä toimitusajalla, mutta toisten valmistaminen ottaa hieman enemmän aikaa. Ei siis kannata aina jättää tilausta viime hetkeen, jotta kaikki halutut tuotteet ehditään valmistamaan ajoissa.

Kysy lisää:

Tommi Laaksonen
tommi.laaksonen[AT]plusprint.fi
0400 708 785

tai

Jari Kuivalainen
jari.kuivalainen[AT]plusprint.fi
050 444 9244