Kuva
Plusprint on ympäristösertifioitu painotalo | Plusprint.fi
Plusprint on ympäristösertifioitu painotalo | Plusprint.fi
8.6.2022 16:01

Ympäristösertifioitu painotalo | Plusprint.fi

Teemme joka päivä työtä ympäristön eteen ja olemme alusta lähtien panostaneet valinnoissamme ja työssämme ekologisuuteen. Nyt meillä on tästä myös virallinen todiste saatuamme Ekokompassi-sertifikaatin.

Ekokompassi-ympäristösertifikaatti näyttää toteen sen kaiken konkreettisen työn, mitä täällä teemme. Se osoittaa, että teemme aidosti vaikuttavia ympäristötekoja, joilla on tavoitteet, aikataulut ja seuranta. Sertifikaatin voi saada silloin, kun on luonut ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen sekä läpäissyt ulkopuolisen tahon suorittaman auditoinnin. Plusprintin osalta sekä ohjelman luominen että auditointi olivat melko kevyitä, sillä pohjatyö oli tehty ja kehityspolku oli luotuna jo ennen sertifikaatin hakemista.

Prosessi alkoi 2021 lopulla kartoittamalla organisaatiomme ympäristövaikutukset. Tämän jälkeen työ on jatkuvaa – edistämme ympäristöohjelman tavoitteita ja seuraamme niiden toteutumista. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta kerrallaan auditoinnin jälkeen ja luonnollisesti Ekokompassin kriteerien on täytyttävä koko ajan.

”Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän omistaa Suomen Luonnonsuojeluliitto, joka on Suomen vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, joten luonnollisesti tämä on meille hieno juttu – nyt tekemillämme valinnoilla ja organisaatiomme ympäristötyöllä on ulkopuolisen tahon myöntämä tunnustus”, kertoo toimitusjohtaja Jari Kuivalainen.

”Ekokompassin kautta saamme myös tietoa siitä, mitkä kaikki on toimintamme kannalta olennaisia ympäristötekoja ja miten ne viedään seuraavalle tasolle ja sitä kautta tulee näitä asioita myös aika ajoin pohdittua”, lisää Kuivalainen.

”Olemme aiemmin vältelleet kaupallisia sertifikaatteja, koska ekologisestihan voi toimia ilman yhtään sertifikaattia. Ongelmahan on, että jotkut sertifikaatit saa vain lompakkoa raottamalla, vaikka toiminnan takana olisi vain näennäisesti vihreät arvot. Mietimme Ekokompassiin mukaan hyppäämistä pitkään, mutta päätökseen vaikutti lopulta sen kotimaisuus ja selkeys. Prosessi lähti käyntiin viime vuoden lopulla ja se meni lopulta hyvinkin kivuttomasti, josta kiitos tietysti meille hyvin tehdystä työstä, mutta myös Ekokompassin osaavalle porukalle. Ja osana tätä prosessia saimme muun muassa juuri päivitettyä lataustolpat työntekijöidemme käyttöön, jolla pyrimme osaltamme mahdollistamaan sähköisen liikkumisen lisääntymistä”, Laaksonen kertoo.

Joten vihreä työ jatkukoon, nyt vain kera Ekokompassi-sertifikaatin.

Joulukalenterit omalla kuvalla | Plusprint.fi
9.9.2023

Joulukalenteri ja vuosikalenteri omilla kuvilla | Plusprint.fi

Vuosikalenterit ja joulukalenterit tilataan nyt. Meiltä saat omilla kuvilla ja virallisilla juhlapyhillä sekä nimipäivillä varustetut vuosikalenterit lähes missä koossa tahansa. Myös upeat joulukalenterit pienissäkin tilauserissä! Ole nopea, sillä joulu lähestyy!

Plusprint brändäsi Shotsin ravintolan | Plusprint.fi
26.6.2023

Ravintolan brändäys | Plusprint.fi

Brändäsimme Shotsin uuden ravintolan ilmeen ja loimme rentoa, mutta tyylikästä tunnelmaa vanhan jäätelöbaarin tilalle rakennettuun miljööseen.

Plusprint toivottaa rauhallista joulun aikaa | Plusprint.fi
20.12.2022

Rauhallista joulun aikaa kaikille

Plusprintin tontut toivottavat kaikille asiakkailleen ihanaa joulun aikaa ja menestystä uuteen vuoteen. Plusprint palvelee myös joulun välipäivinä. Katso joulun aukioloajat!

2.11.2022

Valomainokset ja valaistut logot | Plusprint.fi

Hyödynnätkö jo valomainoksien tuomaa näkyvyyttä? Valaisemattomat mainokset näkyvät talviaikaan vain murto-osan päivästä, mutta valaisemalla saat brändisi loistamaan päivän jokaisena tuntina. Katso lisää!