10.5.2019 klo 14:06

Painotalomme on avainlippuyritys | Plusprint.fi

Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

"Tarjoamme asiakkaillemme pääasiassa suomalaisesta kartongista ja paperista tuotettuja tuotteita, joiden tuotanto tapahtuu 100% Suomessa. Tämä on meille tärkeä arvo ja suuri osa ekologista ajatteluamme, jossa lähituotannon osuus korostuu. Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat olla ylpeitä sinivalkoisin voimin tuotetuista tuotteista alalla, jossa globaalit markkinat pyrkivät viemään töitä Suomen rajojen ulkopuolelle", kertoo Plusprintin osakas Tommi Laaksonen.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

- Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista kuluttajille ja asiakkaille. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Reetta Mentu kertoo.

Lisätietoja avainlipusta täältä!