2.5.2018 klo 10:53

Plusprintiin LED-UV tekniikkaa

Plusprint on hankkinut uuden Mimaki UCJV 300-160 suurkuvatulostimen, joka hyödyntää LED-UV tekniikkaa. Tekniikan ansiosta värit kuivuvat välittömästi, joten kone pystyy heti tulostuksen jälkeen myös leikkaamaan tuotteet haluttuun muotoon. Tämä lisää tuotantonopeutta ja asiakkaamme saavatkin huippulaatuiset tuotteet nyt entistäkin nopeammin.

Plusprintin toimitusjohtaja Jari Kuivalainen kertookin, että laitteen hankinta on osa painotalon kasvusuunnitelmaa: "Pyrimme kasvattamaan tuotantokapasiteettiamme jatkuvasti, mutta samalla haluamme ottaa käyttöön uusimpia innovaatioita, joilla voimme vaikuttaa ympäristön kuormitukseen merkittävästi".

UV-LED on nimenomaan ympäristöystävällinen ratkaisu, sillä tulostin on Greenguard Gold-sertifioitu. Laitteen värit ovat ympäristöystävällisiä ja lisäksi värinkulutus on äärimmäisen pieni, koska hukkaväriä ei synny juuri ollenkaan. Vaikka värit ovat ympäristöystävällisiä, ovat ne myös ominaisuuksiltaan alan ehdotonta huippua. Ne soveltuvat lähes mille tahansa materiaalille ja eivät murru edes tuotteen venyessä. Ympäristöä hellii myös laitteen pieni energiakulutus, tosin laitteen käyttöenergiana toimii Plusprintin tuotantoa pyörittävä tuulisähkö, joten kuormitus luonnolle on minimaalinen.

Laite asennetaan toukokuun aikana ja hankinnan myötä Plusprintin kapasiteetti muun muassa tarra-, roll-up ja bannerituotannossa kasvaa merkittävästi. "Olen todella tyytyväinen hankintaan ja laadukkaan laitteen myötä pystymme tuottamaan muun muassa tarroja valkoisella värillä. Tämä tarkoittaa laajempaa skaalaa ikkunamainontaan. Lisäksi pystymme jatkossa tekemään entistä upeampia taustavalaistuja tuotteita, lattiatarroja ja lähes mitä tahansa erikoisosaamista vaativia tuotteita", kertoo Kuivalainen.

Kuivalaisen mainitsemista erikoistuotteista voidaan mainita esimerkiksi Night & Day-ominaisuus, joka on nähtävillä Mimakin esittelyvideolla!