Ohjeet muulle aineistolle

1. Dokumentin koko

Tarkista, että sivukoko on oikea.

2. Leikkuuvarat

Jos dokumentti sisältää ylimeneviä kuva- tai väripintoja, muista, että ne menevät 3–5 mm yli varsinaisen sivukoon.

3. Kuvien resoluutio

Tarkista, että kuvissa on painokelpoinen resoluutio eli 1/1-koossa 300 dpi. Digipainossa resoluutioksi riittää 200–300 dpi. Viivakuvien resoluutio molemmilla menetelmillä on 1200 dpi.

4. Värit

Tarkista, että dokumentin värit ovat aina CMYK-muodossa, kun se on mahdollista. Suosittelemme päällystetylle paperille Coated FOGRA51 -väriprofiilia ja päällystämättömälle paperille Uncoated FOGRA52 -profiilia.

5. PDF-tiedostot

Tallenna työ aina PDF-muotoon ennen sen toimittamista. Varmista, että fontit ovat sisällytettynä kokonaisuudessaan PDF:ään. Grafiikkatiedostojen sisältämät fontit on varminta muuttaa poluiksi. Huomioi tallennusvaiheessa, että teet PDF:n sivu kerrallaan. Liitä kulmamerkit aina mukaan PDF:ään, ja sijoita aineisto keskelle arkkia.

6. Stanssit

Merkitse mahdolliset stanssilinjat spot-värillä (M 100) ja päällepainatuksella. Stanssilinja muodostuu yhdestä yhtenäisestä viivasta, ei useasta erillisestä palasta. Mikäli mahdollista, toimita aineisto sekä stanssin kanssa että ilman.

7. Aineiston toimitus

Alle 16 Mt -kokoiset aineistot joko sähköpostilla osoitteeseen aineisto[AT]plusprint.fi.

Isommat tiedostot siirretään ftp-palvelumme kautta, kysy tunnukset osoitteesta aineisto[AT]plusprint.fi. Jos lähetät aineistoa usein, teemme sinulle oman kansion, johon vain sinulla on käyttöoikeudet. Ilmoita yhteyshenkilöllesi siirron onnistumisesta.

Voit lähettää isoja aineistoja myös WeTransfer.com-palvelun kautta. Laita vastaanottajaksi aineisto[AT]plusprint.fi.

8. Vedos

Paperivedos

Tulostamme työstäsi paperivedoksen niin halutessasi ja lähetämme sen sinulle postitse tai voit tulla katsomaan sen paikan päälle.

Sähköinen vedos

Tällä tavalla saat luotettavan (”ripatun”) vedoksen nopeasti linkkinä sähköpostiisi, ja voit tarkistaa vedoksen suoraan näytöltä ja hyväksyä sen, jonka jälkeen työtä päästään nopeammin viemään tuotannossa eteenpäin.

Tuoteosastot
Sulje