Ekologinen painotalo

Ympäristöä kunnioittava painotalo

Etsitkö aidosti ympäristöystävällistä painotaloa?

Ekologinen painotalo on hyväksi sekä luonnolle että imagollesi. Plusprint on yksi Pohjoismaiden vastuullisimmista toimijoista digipainoalalla ja pyrimme aina pitämään tuotantoprosessimme hiilijalanjäljen mahdollisimman lähellä nollaa.

Plusprintin tavoitteena on olla Suomen ympäristöystävällisin painotalo, jotta asiakkaamme saavat loistavan palvelun lisäksi myös kestävää kehitystä tukevia tuotteita. Tätä seikkaa asiakkaamme ovat jo pitkään hyödyntäneet myös omassa markkinointiviestinnässään.

Vastuu ympäristöstä on meillä kaikilla. Meillä ympäristötekijät otetaan aidosti huomioon ja panostamme hiilijalanjälkemme minimoimiseen, jotta myös tulevat sukupolvet saavat nauttia puhtaasta luonnosta.

Miten ympäristötekijät Plusprintissa sitten huomioidaan ja miksi olemme edelläkävijä ympäristöystävällisessä painamisessa? Seuraavat 10 seikkaa selventävät asiaa ja olemme aina valmiita auttamaan Sinua valitsemaan ympäristöystävällisempiä ratkaisuja markkinointimateriaalisi valmistukseen.

1. Tuulivoima

Koko digituotantomme toimii puhtaasti hiilineutraalilla tuulivoimalla. Pori Energian tarjoama tuulivoima pyörittää koko digituotantoa, jossa painetaan nykyisin lähes kaikki paperille valmistettavat tuotteet, tarrat sekä lähes kaikki suurkuvatuotteet. Näin ollen asiakkaamme saavat painotuotteet valmistettuna vastuullista energiamuotoa hyödyntäen.

2. Päästöjen kompensointi

Vastuullisuus ja ympäristö on yrityksellemme tärkeää. Tästä syystä olemme päästöjen leikkaamisen ohella käynnistäneet yhteistyön Hiilinieluntuottajat HNT Oy:n kanssa. Lahjoitamme jokaista myytyä tuotetta kohden 0,05 € ilmastopainotteisen kotimaisen metsänhoidon tukemiseen.

3. Paperi-, tarra ja levymateriaalit – suosimme suomalaista

Lähituotanto on kaiken avain. Suosittelemme asiakkaillemme lähes aina Suomessa tuotettuja papereita ja kartonkeja sekä käyttötarkoituksesta riippuen PVC-vapaita materiaaleja. Monet toimittamamme tuotteet ovat 100% suomalaisia ja mikä voisikaan olla järkevämpää kuin käyttää Suomen metsistä tuotettua laadukasta materiaalia – eikä suinkaan tuoda saastuttavilla rahtilaivoilla paperia kaukomaista.

4. Tuotteiden sertifikaatit kertovat vastuullisesta valinnasta

Digituotannossamme käyttämät paperilaadut ovat kaikki FSC- tai PEFC-merkittyjä. Sertifikaatit kertovat, että kyseessä on vastuullinen valinta ja paperin valmistus on toteutettu kestävää kehitystä tukevalla tavalla. Voit lukea sertifikaateista lisää muun muassa FSC Finlandin nettisivuilta tai PEFC:n suomenkielisiltä sivuilta. Voimme suositella käyttötarkoituksesta riippuen useita paperivaihtoehtoja, joita ei muun muassa ole päällystetty, jolloin niiden kierrättäminen on huomattavasti helpompaa.

5. Kierrätys

Vastuullisten materiaalien käyttäminen ei riitä, sillä painotalomme myös kierrättää kaiken syntyvän jätteen. Oli sitten kyseessä paperi, levymateriaali, värikasetti tai väripatruuna, kierrätämme kaiken painoprosessista ylijäävän jätteen ja koulutamme kaikki työntekijämme kierrättämään jätteet vastuullisella tavalla.

6. Asiantuntijuus ja moderni laitekanta

Ympäristöasioissa ajankohtaisten asioiden ja ilmiöiden seuraaminen on tärkeää. Päivitämme asiantuntijuuttamme jatkuvasti ja haluamme olla aina parhaita siinä mitä teemme. Huippumodernilla laitteistollamme on valtava merkitys energian säästämisessä. Matalenergialaitteiston ja modernin avulla energian, veden ja muiden resurssien kulutus tuotantolaitoksessamme on lähes olematonta.

7. Laadukkaat kierrätettävät tuotteet

Toiset tuotteet kuormittavat luontoa väkisinkin enemmän kuin toiset. Vastuullisilla valinnoilla voit kuitenkin vaikuttaa hiilijalanjälkeesi merkittävästi. Muun muassa ulkomainontaan tarkoitettujen markkinointituotteiden valmistusmateriaalilla pystyy vaikuttamaan ekologisuuteen huomattavan paljon. Lisäksi luontoa arvostavan asiakkaan kannattaa panostaa esimerkiksi roll-upeissa tuotteisiin, joihin voi vaihtaa vuodat sekä varaosia runkoon.

8. Elintarvikehyväksytyt värit sekä UV LED-tulostimet

Arkkituotannossamme on käytössä Ricohin huippulaadukkaat tuotantolinjastot, joiden värit ovat elintarvikehyväksyttyjä ja elintarvikehyväksyttyjä. Suurkuva- ja tarratuotannossa käytämme liuotinvapaita UV-värejä ja Mimakin matalaenergia-laitteistoa. Saat siis aina modernilla laitteistolla tuotetun ja kestävää kehitystä tukevan tuotteen, kun asioit kanssamme.

9. Ekokompassi-sertifioitu painotalo

Painotalomme on sertifioitu Ekokompassi-yritys. Ekokompassi-sertifikaatti näyttää toteen konkreettista ympäristötyötämme. Se osoittaa, että teemme aidosti vaikuttavia ympäristötekoja, joilla on tavoitteet, aikataulut ja seuranta. Pyrimme aina ylittämään kaikki sertifikaatin vaatimukset ja luomaan alallemme uutta normaalia.

10. Sähkö liikuttaa menopelejämme

Tuotantolaitoksemme pihasta löytyy kuusi latauspistettä ja kannustamme kaikkia työntekijöitämme päivittämään menopelinsä vähemmän saastuttaviin ratkaisuihin. Yrityksellä on käytössä tällä hetkellä kaksi täyssähköistä menopeliä sekä yksi hybridi.

Jos haluat kehittää yrityksesi ympäristövastuullisuutta, valitse kestävää kehitystä tukeva painokumppani. Valitse Plusprint. Tule myös paikan päälle tutustumaan ympäristöystävälliseen painotaloon.

Tuoteosastot
Sulje