Blogi

Asiakkaana painotalossa

Toisinaan kuulee kauhutarinoita, kuinka painotuotteita tarvitsevat asiakkaat ovat saaneet yrityksiltä osakseen kohtelua, jonka seurauksena koko ostoprosessi on jätetty suorittamatta.


Näitä tarinoita kuulee jopa yllättävän usein ja monesti niihin liittyy kolme erillistä epäkohtaa:
1) sähköposteihin ei vastata tai vastataan armottoman hitaasti
2) asiakkaalta kysellään lisätietoja, joihin hän ei osaa vastata
3) annettu tarjous ei pidä, koska asiakkaan toimittama aineisto ei ole sovitun kaltainen

Kaikki edellä mainitut ongelmat on ratkaistavissa yrityksen oman toiminnan kehittämisellä ja prosessien tehostamisella. Meillä Plusprintissä pyritään puhumaan selkokielellä, vastaamaan sähköposteihin aina samana päivänä ja selvittämään hyvin selkeästi mitä annettu tarjous pitää sisällään.

Ammattisanasto

Kuten monilla muillakin aloilla, myös painoalalla ammattisanasto on hämmentävää ja sekavaa. Stiftaukset, nuuttaukset, perforoinnint ja muut hyvin jokapäiväiset ammattisanat eivät asiakkaille aukea välttämättä lainkaan. Pyrimme aina selittämään kansankielellä millaista tuotetta tarjoamme ja mitä jälkikäsittelyjä se pitää sisällään.

Jos haluat oppia lisää ammattisanastosta, voit tutustua siihen aineistot-sivullamme. Me emme kuitenkaan velvoita sanastoa opettelemaan, joten kanssamme voit asioida huoletta, vaikka et tietäisi ainuttakaan painotermiä.

Mitä ottaa huomion tarjousta pyydettäessä?

Nopeuttaaksesi tarjouspyyntösi käsittelyä, kannattaa koostaa se nettisivujemme kautta kohdasta ”Tarjouspyyntö” tai haluamasi tuotteen kohdalta aukeavasta lomakkeesta. Jos kuitenkin lähetät meille pyynnön sähköpostilla, kannattaa huomioida, että tarjouspyynnössä olisi eriteltynä seuraavat asiat:

1) Haluttu tuote (koko, sivumäärä)
2) Tilausmäärä
3) Käyttötarkoitus (näin voimme ehdottaa sopivaa materiaalia)
4) Koska tarvitset tuotteet

Nämä neljä asiaa kun muistaa mainita tarjousta pyydettäessä, saa tarjouspyyntöön aina pikaisellakin aikataululla vastaukseksi hinnan ja ehdotuksen sopivista materiaaleista. Näin ollen kaikki säästävät aikaa.

helppoja tilauksia toivottaen,
Tommi

Tuoteosastot
Sulje