Blogi

Citymarket Mikkola uudisti leipäosastonsa ilmettä | Plusprint.fi

Myymälämarkkinointi ja myymälöiden brändäys ovat korona-aikana kasvattaneet suosiotaan entisestään. Asiakkaat haluavat asioida käytännöllisissä, siisteissä ja tyylikkäissä myymälöissä. Yksi tällainen on K-Citymarket Mikkola.


Toteutimme syksyllä 2020 K-Citymarket Mikkolan uudistuksen leipäosaston ilmeeseen. Samalla uusi syksyllä perustettu pastapiste Pasta Miccolo sai samaan tyyliin sointuvaa ilmettä. Plusprintin ja K-Citymarket Mikkolan yhteistyö on kestänyt nyt reilun vuoden ja valinta oli kauppias Kalle Wahlroosille helppo, kun myymälän brändääminen tuli ajankohtaiseksi. Lähdimme myymäläosaston suunnittelussa siltä pohjalta, että sen pitää olla näyttävä, toimiva ja tietenkin käytettyjen materiaalien pitää olla soveltuvia päivittäistavarapuolelle. Kehitimmekin perinteisiin leipäholkkeihin kestävämmän vaihtoehdon, joka ei käytössä naarmuunnu ja kulu yhtä helposti, kuin entiset pahviset holkit. Entiset leipäholkit olivat jo melko kuluneen näköiset.

Kalle Wahlroos ja Teija Färm ottavat vaikutteita kauppaansa kotoa | Plusprint.fi
Kalle Wahlroos ja Teija Färm ottavat vaikutteita kauppaansa kotoa | Plusprint.fi

”Idea leipäosaston uudistamiseen lähti siitä, että meillä on ollut siellä mustat leipäholkit noin viiden vuoden ajan, kun olemme Teijan kanssa tässä kauppiaina toimineet. Halusimme freesata ilmettä ja tuoda leipäosastolle valoisuutta, jotta osasto tulisi paremmin esille”, kertoo K-Citymarket Mikkolan kauppias Kalle Wahlroos.

Leipäosaston holkkien graafinen ilme valikoitui kauppiaiden Teijan ja Kallen omaan kotiin liittyvän haaveen pohjalta; jo pitkään unelmana olleen kalanruotolattia-kuosin voisi ensihätään tuoda kauppaan, jossa suuri osa ajasta kuitenkin vietetään. Värisävy taas valittiin yhdessä Plusprintin graafikon Ida-Sofia Kalliokorven kanssa mukailemaan leipäosaston muita sävyjä ja sointumaan kaupan sävymaailmaan. Myymälämarkkinoinnissa värit ja sävyt ovat erityisen tärkeitä silloin, kun brändätään suuria pintoja, kuten tässä tapauksessa koko leipäosasto.

Tämän lisäksi uusi avautunut pastapiste sai taustakseen samaa kalanruotokuosia jäljittelevän sisustuslevyn seinälle. Jo tätä ennen olimme toteuttaneet pastapisteelle ?Tulossa pian? -roikkojulisteen, jossa samainen PM-logo oli upealla kultafolioinnilla toteutettuna.

Pasta Miccolon brändi on tyylikäs ja arvokas | Plusprint.fi
Pasta Miccolon brändi on tyylikäs ja arvokas | Plusprint.fi

”Meille on paikallisina kauppiaina hyvin tärkeää se, että pystymme tukemaan omalta osaltamme paikallisia yrityksiä ja käyttämään heidän palveluitaan ja tuotteitaan. Siksi tämä yhteistyö on ollut meille tärkeää, koska esimerkiksi aiemmat holkit meille tuli Keskon kautta – tällöin emme saa rahoja pysymään omalla alueella. On myös hienoa saada kasvot yhteistyölle ja kun tunnemme toisemme ja olemme fyysisesti toisiamme lähellä, on kaikki helpompaa ja yhteistyö sujuu saumattomasti”, kehuu Wahlroos.

”Nyt meillä on leipäosastolla todella hyvä kokonaisuus, joka yhdistyy pastapisteeseen visuaalisesti. Olemme muutokseen erittäin tyytyväisiä”, Wahlroos toteaa lopuksi.

Kauppiaan mukaan seuraavia muutoksia on jo suunnitteilla, joten pysykäähän kuulolla.

Tuoteosastot
Sulje