Blogi

Kirjan painatus | Plusprint.fi

Kirjan painattaminen on muuttunut vuosien saatossa helpommaksi ja edullisemmaksi. Pienenkin painoksen painatus on nykyisellä digitekniikalla mahdollista ja painotekniikka on erittäin ympäristöystävällinen. Laadukkailla digikoneilla saadaan aikaan upea lopputulos ja kirja saadaan asiakkaalle parhaimmillaan muutamassa päivässä.


Tässä muutamia vinkkejä kuinka onnistut kirjan suunnittelussa ja painatuksessa pomminvarmasti:

1) Tee taittotyö huolellisesti tai anna ammattilaisen suunnitella kirjasi ulkoasu. Paraskaan teksti ei pääse oikeuksiinsa ellei kirjan ulkonäköön ja toimivuuteen ole kiinnitetty huomiota.

2) Mieti kirjan käyttötarkoitus ja valitse materiaalit sen mukaan. Onko kyseessä historiikki, lastenkirja vai romaani? Meneekö kirja myyntiin ja millä hinnalla? Mietitään materiaalivalinnat vastaamaan käyttötarkoitusta ja budjettia.

3) Kansimateriaaliksi on olemassa erilaisia vaihtoehtoja. Kirja voidaan toteuttaa kovakantisena, kartonkikantisena tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi kierresidottuna tai vastaavalla.

4) Panosta kotimaisiin materiaaleihin ja painata vain tarpeeseen.

5) PUR-liima on ainoa oikea valinta pitkäaikaiseen käyttöön tuleville kirjoille. Liiman laatu vaikuttaa lopputulokseen enemmän kuin arvaatkaan.

6) Tarvittaessa kysy myös varastointipalvelua. Vältä turhaa postittamista ympäri Suomen.

Kun haluat varmistaa, että kirjaprojektisi onnistuu ja teoksesi on Suomessa valmistettu laatutuote, kannattaa valita toteuttajaksi ekologinen painotalo Plusprint. Valmistamme kirjasi tuulivoimalla ja takaamme että olet tyytyväinen lopputulokseen. Teemme halutessasi sinulle paperivedokset, joiden avulla pystytään välttämään kaikki taittovaiheen virheet.

Mieti ennen kuin painat.

Tuoteosastot
Sulje