Blogi

Miksi suomalaisuus on niin tärkeää? | Plusprint.fi

Plusprint on 100% suomalainen yritys ja pidämme suomalaisuutta tärkeimpänä yksittäisenä tekijänä menestyksessämme. Ekologinen ajattelutapa on toki tärkeä osa yritystämme, mutta ympäristöä vaaliessammekin haluamme nimenomaan kiinnittää huomiota suomalaiseen ekosysteemiin. Jokainen voi kuitenkin vaikuttaa vain rajallisesti, joten on oltava realisteja.


 

Sloganimme ”Mieti ennen kuin painat” haluaa saada ihmiset ajattelemaan asiaa; onko se ihan sama mistä tilaa painotuotteet ja mille materiaalille ne painetaan ja millä tekniikalla ne tuotetaan? Meidän kantamme on luonnollisesti se, että suomalaisen yrityksen pitää tilata painotuotteensa suomalaiselta yritykseltä, joka pyrkii toiminnassaan vastuullisuuteen läpi tuotantoprosessin.

Mitä suomalaisuus meille tarkoittaa?

Suomalaisuus ja suomalaisen työn tukeminen näkyy meillä läpi tuotantoprosessin, mutta myös laajemmin toimintakentässämme. Se miten suuri ero sillä on käytätkö ulkomaalaisia palveluita vai suomalaista palvelua, yllättää suurimman osan ihmisistä. Ero on nimittäin valtava ja mitä enemmän onnistut käyttämään suomalaisia palveluja, sitä enemmän koko Suomi hyötyy valinnoistasi.

Meillä suomalaisuus tarkoittaa muun muassa seuraavia asioita:
– vastuulliset suomalaiset yhteistyökumppanit, jotka mahdollistavat muun muassa konekannan
– suomalainen työvoima
– Suomessa valmistettujen materiaalien käyttäminen
– muiden raakamateriaalien tilaaminen suomalaisilta toimijoilta
– suomalaisen urheilun ja kulttuurin tukeminen
– verojen maksaminen Suomeen
– suomalaisten terveyspalvelujen käyttäminen
– suomalaisten kuljetusyhtiöiden käyttäminen
– suomalaisten huolto- ja asennusyhtiöiden käyttäminen
– paikallisten palvelujen käyttäminen (ruoka, sähkö, kiinteistöhuolto, muut tarvikkeet)
– Avainlippu-yrityksen arvojen mukaista toimintaa

Kaikki edellämainitut yksityiskohdat muodostavat suomalaisen verkon, joka tuottaa Suomeen hyvinvointia, verorahoja ja työtä. Ilman suomalaisia yrityksiä tuo verkko olisi paljon harvempi ja tehottomampi.

Käytämme suomalaisia asentajia ja vuokraamme työkoneet suomalaisilta yrityksiltä | Plusprint.fi

Voiko yksi yritys vaikuttaa Suomen hyvinvointiin?

Kotimaamme hyvinvointi lähtee nimenomaan yksittäisistä yrityksistä, jotka parhaassa tapauksessa työllistävät suomalaisia ihmisiä. Tärkeimpänä edellytyksenä hyvinvoinnin luomiselle on rahan jääminen Suomen rajojen sisälle niin tehokkaasti kuin mahdollista. Jos yritys jolta itse ostat, ostaa palvelua / tuotteita ulkomailta, valuu käyttämistäsi euroista suuri osa muiden maiden hyvinvointiin. Vastuulliselta suomalaiselta yritykseltä ostaessasi rahasi hyödyttää suomalaista yhteiskuntaa muun muassa yllä mainittujen seikkojen kautta.

Tässä yksi esimerkki:

”Yritys A tilaa keskimäärin 10000 eurolla (alv 0) painotuotteita vuodessa. Yritys painaa pääasiassa katalogeja ja tuotetarroja, mutta jonkin verran halutaan messuille myös erilaisia jakotuotteita. Yritys ostaa tuotteet suomalaiselta yritykseltä B, joka tilaa tuotteet Liettuasta.”

10000 euron kokonaissummasta maksetaan myös arvonlisävero 2400 euroa. Tämä summa jää kotimaahan, koska myyjäyritys on rekisteröity Suomeen. Sen sijaan 10000 euron ostoista 7000 euroa menee Liettuaan. Liettualainen yritys käyttää virolaista kuljetuspalvelua, joka toimittaa tuotteet asiakkaalle. Materiaalit on ostettu liettualaiselta toimijalta ja koneet Puolasta, joille liettulainen yritys maksaa lyhennyksiä. Työntekijöilleen liettualainen yritys maksaa noin 3-4 euron tuntipalkkaa eikä työoloja valvo välttämättä mikään viranomainen. Suomalainen yritys maksaa veronsa Suomeen jääneestä 3000 eurosta, mutta yksityisyrittäjänä ei käytä muun muassa työterveyspalveluja eikä yrityksellä ole välttämättä edes toimitiloja, joista maksaisi vuokraa. Raha jakaantuu siis seuraavanlaisesti:
– kokonaissumma 12400 euroa
– yrittäjälle Suomeen noin 2000 euroa
– alv. 2400 euroa (vähennettävissä)
– vero noin 1000 euroa (valtiolle)
– Liettuaan / Puolaan / Viroon 7000 euroa

Miten sitten kotimaassa tuotteet tuottava vastuullinen yritys?

Ensinnäkin kotimaassa tuottava yritys olisi työllistänyt suomalaisia henkilöitä, jotka olisivat tehneet tuotteet. Yrityksellä olisi konekantaa, jotka olisi ostanut / vuokrannut suomalaiselta yritykseltä. Materiaalia olisi ostettu suomalaiselta toimijalta.

Koneiden toimiessa huonosti suomlainen huoltoyritys olisi korjannut ne ja tiloja kävisi siivoamassa suomalainen siivouspalvelu. Työntekijät maksaisivat veronsa Suomeen ja palkkataso yrityksessä olisi hyvä. Tuotantolaitteet edustaisivat modernia laitekantaa, jossa ei myrkyllisiä kemikaaleja pääsisi luontoon tai hengitysilmaan saati painotuotteisiin, koska Suomessa työntekijöiden hyvinvoinnista välitetään. Kokonaisuudessaan maksamasi rahasumma menisi suomalaisen hyvinvoinnin edistämiseen. Tämä raha hyödyttäisi sekä yrityksen työntekijöitä, että yrityksen ympärillä toimivaa infraa, mukaan lukien nuorten ja lasten urheilu.

Kannattaa siis todella miettiä ennen kuin painaa, sillä valinnoilla on merkitystä.

Tuoteosastot
Sulje