Blogi

Ympäristösertifioitu painotalo | Plusprint.fi

Teemme joka päivä työtä ympäristön eteen ja olemme alusta lähtien panostaneet valinnoissamme ja työssämme ekologisuuteen. Nyt meillä on tästä myös virallinen todiste saatuamme Ekokompassi-sertifikaatin.

Ekokompassi-ympäristösertifikaatti näyttää toteen sen kaiken konkreettisen työn, mitä täällä teemme. Se osoittaa, että teemme aidosti vaikuttavia ympäristötekoja, joilla on tavoitteet, aikataulut ja seuranta. Sertifikaatin voi saada silloin, kun on luonut ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen sekä läpäissyt ulkopuolisen tahon suorittaman auditoinnin. Plusprintin osalta sekä ohjelman luominen että auditointi olivat melko kevyitä, sillä pohjatyö oli tehty ja kehityspolku oli luotuna jo ennen sertifikaatin hakemista.

Prosessi alkoi 2021 lopulla kartoittamalla organisaatiomme ympäristövaikutukset. Tämän jälkeen työ on jatkuvaa – edistämme ympäristöohjelman tavoitteita ja seuraamme niiden toteutumista. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta kerrallaan auditoinnin jälkeen ja luonnollisesti Ekokompassin kriteerien on täytyttävä koko ajan.

”Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän omistaa Suomen Luonnonsuojeluliitto, joka on Suomen vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, joten luonnollisesti tämä on meille hieno juttu – nyt tekemillämme valinnoilla ja organisaatiomme ympäristötyöllä on ulkopuolisen tahon myöntämä tunnustus”, kertoo toimitusjohtaja Jari Kuivalainen.

”Ekokompassin kautta saamme myös tietoa siitä, mitkä kaikki on toimintamme kannalta olennaisia ympäristötekoja ja miten ne viedään seuraavalle tasolle ja sitä kautta tulee näitä asioita myös aika ajoin pohdittua”, lisää Kuivalainen.

”Olemme aiemmin vältelleet kaupallisia sertifikaatteja, koska ekologisestihan voi toimia ilman yhtään sertifikaattia. Ongelmahan on, että jotkut sertifikaatit saa vain lompakkoa raottamalla, vaikka toiminnan takana olisi vain näennäisesti vihreät arvot. Mietimme Ekokompassiin mukaan hyppäämistä pitkään, mutta päätökseen vaikutti lopulta sen kotimaisuus ja selkeys. Prosessi lähti käyntiin viime vuoden lopulla ja se meni lopulta hyvinkin kivuttomasti, josta kiitos tietysti meille hyvin tehdystä työstä, mutta myös Ekokompassin osaavalle porukalle. Ja osana tätä prosessia saimme muun muassa juuri päivitettyä lataustolpat työntekijöidemme käyttöön, jolla pyrimme osaltamme mahdollistamaan sähköisen liikkumisen lisääntymistä”, Laaksonen kertoo.

Joten vihreä työ jatkukoon, nyt vain kera Ekokompassi-sertifikaatin.

Tuoteosastot
Sulje